Nummitupa Vihtijärven VPK
 
Tapahtumia Nummituvalla
2007
Vihti 500 juhlavuosi päättyy - Vihtijärvi joulukuun kuukauden kylä
Vihti 500 -juhlavuoden logo
Tässä kylän tapahtumia joulukuussa Nummituvan tapahtumien lisäksi:
su 2.12. n. klo 11 Vihtijärven kappeli. Joulumyyjäiset. Järj. Vihtijärven diakoniatoimikunta.
su 2.12. klo 17 Yliseppä. Puurojuhla. Järj. Vihtijärven kyläyhdistys ja päiväkodin väki.
to 6.12. klo 15 Vihtijärven kappeli. Suomi 90 vuotta. Talvisodan taipale Antti Virmavirta esitti Yrjö Jylhän Kiirastuli-kokoelman runoja. Järj. Vihtijärven kyläyhdistys ry. Tuotto Vihtijärven koulun peruskorjauksen hyväksi.
pe 14.12. klo 19 Vihtijärven kappeli. Kauneimmat joululaulut.
Tutustu koko Vihti 500 -juhlavuoden tapahtumiin Vihti 500 - sivuilla.
 
Ti 25.12.  Joulupäivä
Lehti-ilmoitus tansseista 25.12.2007
 
La 15.12.   VPK:n joulupäivällinen
Jouluateria ja joulusauna palokunnan toimiville jäsenille ja huvien toimihenkilöille. Paikalla oli ilahduttavan runsaasti palokuntalaisia hälytysosastosta, naisosastosta, nuoriso-osastosta ja myös veteraaniosastosta.
 
La 8.12.   Vihtijärven pikkujoulu
2007 Pikkujoulussa juontajina Anu Kuusela ja Eija Jokinen Ohjelmaa kaiken ikäisille kylän tunne­tusti laaduk­kain voimin. Ohjelmassa oli laulua, musiik­ki­esi­tyksiä, torttu­kahvit, lausun­taa, joulu­pukki, arpa­jaiset, lasten­ohjelmaa, näytelmä. Juontajina toimivat Anu Kuusela ja Eija Sinikka Jokinen. Musiikki­viihteestä ja tanssi­musii­kista huolehti tanssi­orkes­teri Vitoset solistina Kari Ahola. Kuvassa juontajat esit­televät Vihti­järven Uhkan juuri hank­keilla olevia urheiluasuja. Tarkempaa tietoa asuista saat juhlan jäl­keisellä viikolla avatuilta Vihti­järven Uhkan kotisivuilta: www.vihtijarvenuhka.fi .
 
Vihtijärven Teiniteatteri räväytti jälleen. Vihdin 500-juhla­vuoden kunniaksi yleisö sai pika­ker­tauksen Vihdin kruunun histo­riaan aina kivi­kaudelta asti. Tässä muutama kuva:
Vihtijärvi aikojen alussa
Vihtijärvellä asuttiin jo esihistori­allisella ajalla. Helppoa ei elämä ollut mutta vihti­järveläiset ovat toimeliaita.
Kappelin paikkaa päättämässä jo keskiajalla
Paikka Vihtijärven kappelille löydet­tiin jo pal­jon ennen nykyi­sen kap­pelin raken­tamista - keskiajalla. Sijainti sopivan kes­keinen, opetustoimelle mitä parhaimmat edellytykset sekä hengen ja ruumiin kuntopalvelut lähellä jo silloin. Naapurikylän kauas joen ala­juok­sulle padottu jal­kojen kaste­luun soveltuva leven­nys ei lainkaan häiritse kap­pelin ympä­rille kehit­tyvää asutusta.

Koulunkäyntiä 1920-luvulla
Opettajat olivat tiukkoja jo 1920-luvulla mutta oppilailla olivat kujeet mielessä myös silloin.
Teiniteatterin hurriganes antaa kyytiä
Nummituvan backstagen elämään saimme tutustua tunnetun rock-yhtyeen myötä.
(Toim.huom. Nummituvan historiaa: Oikea Hurriganes todellakin kävi keikalla Nummituvalla 26.1.1979 !)

Vihtijärven Mieslaulajat Vihtijärven Mieslaulajat esittivät jälleen uutta ja vanhaa ohjelmistoa. Tällä kertaa diivaillen alkoi valssin tahdissa kunnes sitten repesi täyteen vauhtiin. Otsalamput olivat siltä varalta että sähköyhtiön optiot uhkaisivat pienentyä sähkökatkon aiheuttaman kulutusvajauksen vuoksi. Vihtijärveläiset ovat joutuneet opettelemaan selviytymisen jalon taidon...
 
La 24.11.   JUSSI & THE BOYS
Jussi & The Boys. Kuva: Henrik Schütt.Lehti-ilmoitus Jussi & The Boys
Maamme pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut rockyhtye The Boys täytti keväällä komeat 43 vuotta, joista viimeiset kahdeksan yhtye on toiminut jo 70-luvulta tutulla nimellä Jussi & The Boys kokoonpanossa Jussi Raittinen, (laulu & basso), Eero Lupari (kitara ja laulu), Jari Metsberg (kitara & laulu) sekä Rudy Ryynänen (rummut & laulu).
Katso yhtyeen esittely ohjelmatoimiston Ohjelmanaiset Oy sivuilla.
 
La 3.11. Pyhäinpäivän tanssit
Kuva: Janne Ahonen ja Markku Ignatius Lehti-ilmoitus tansseista 3.11.2007
Perinteistä tanssimusiikkia, päivän hittejä ja iskelmiä. Myös Pop- ja rock osasto on käytössä. Ohjelmistosta löytyvät: valssi, tango, humppa, foxtrot, jenkka, polkka, masurkka, hidas valssi, cha-cha, rumba, samba, jive.
Yhtyeen esittelyn löydät ohjelmatoimiston Viihdeohjelmat sivuilta.
 
Su 21.10. klo 12 Vihtijärvihölkkä
Vihtijärvihölkän yhteislähtö Nummituvan pihasta.
Kuva: Juha Ahvenharju Tämä oli 21. kerta kun juoksu tehtiin kiertä­mällä lenkki Vehmaan­tien ja Meilah­den­tien kautta. Vuosina 1969-1986 kilpai­lun nimenä oli Lapoon lenkki. Lenkki kiersi nimensä mukai­sesti Lapoon­järven ympäri ja matkan pituus oli n. 10 km. Vuonna 2004 otettiin 9-13 vuoti­aiden sarjoissa matkan pituu­deksi kolme kilo­metriä. Ensi vuonna on siis juoksun juhla­vuosi - 40 vuotta tulee täyteen !
Lähtö ja maaliin­tulo tapahtui tuttuun tapaan Nummi­tuvan pihasta 7km ja 13,5km lenkille klo 12.00, 3km lenkille lähdettiin 2 min myöhemmin. Kilpa­sarjoista kolmelle parh­aalle jaet­tiin pokaali ja kunto­sarjassa arvonta­palkinnot. Kaikki maaliin tul­leet saivat Vihti­järven Uhkan mitalin ja lisäksi kaikkien kesken jaet­tiin arvonta­palkintoja.
Kierto­palkinnot jaettiin parhaille 9-13 vuotisten ja 15-17 vuotisten sarjoissa. 9-13 vuotiai­den sarjan kierto­palkinnon voitti Länsi-Uuden­maan Urheili­joiden Saara Nikander jo kolmannen kerran. Pokaali jäi siis Saaran omaksi palkinto­kaappia koristamaan. 15-17 vuotiaiden sarjan kierto­palkintoon sai 1. kiin­nityksen Aku Nikander, myös Länsi-Uuden­maan Urheilijoista.
Vihtijärvihölkän 2007 tulokset (myös PDF-muodossa). Lue lisää kisasta.
 
La 22.9. Kuuma syyskuun rock-ilta
FREUD * MARX * ENGELS  &  JUNG
FMEJ pressikuva, kuva: Aki Kaurismäki Lehti-ilmoitus FMEJ illasta 22.9.2007
Tilaisuus sai innostuneen vastaanoton. Yleisöä saapui paikalle runsaasti ja FMEJ veti loistavat kaksi settiä tuhtia musiikkia. Tunnelma oli tiheä niin salin puolella kuin ravintolassakin. Kiitoksia kaikille mukana olleille!
Lehdistössä rock-illasta oli ilmoitusten lisäksi myös lyhyt uutinen Luoteis-Uusimaa -lehden "Minne mennä"-palstalla.
Yhtyeen kotisivut löydät osoitteesta www.fmej.fi.
 
La 21.7. Vihtijärven kesäjuhla
Ilmoitus kesäjuhlista 21.7.2007 Vihtijärven VPK 75v juhlavuosi - VPK tarjosi kaikille juhlan kunniaksi kahvia ja täytekakkua!
Ohjelmassa oli mm.: Paloasemalla avoimet ovet, paloauto­ajelua, alkusammutus­esityksiä. Kotieläin­näyttely, leikki­mielisiä kenttä­pelejä. Nuoriso-osaston kojusta sai yleisö ostaa palo­varoit­timia ja paris­toja niihin. Ravintola­tilassa oli yleisölle tarjolla erilaisia pelastus­toimeen, vapaa­palokuntaan ja turval­lisuuteen liit­tyviä esitteitä ja lehtiä. Paikalla oli myös asian­tuntija vastaa­massa kiinteistöjen jätevesiä koskeviin kysymyksiin. Kesäjuhlaa mainostimme myös posti­laati­koihin jaetulla mainoksella sekä tietenkin lehti-ilmoituksilla. Illalla juhlat jatkuivat tanssien, orkesterina tuttuun ja vauhdikkaaseen tapaan soitti Antero Ketosen yhtye
Tässä muutama kuva tapahtumasta sekä Vihdin Uutiset -lehden juttu:
Kuva kesäjuhlilta 21.7.2007:
   alkusammutusta - Hannu Silvasti ja Tuomas Hampori Kuva kesäjuhlilta 21.7.2007:
   alkusammutusta - Tuomas Hampori Kuva kesäjuhlilta 21.7.2007:
   alkusammutusta - Tuomas Hampori
Kuva kesäjuhlilta 21.7.2007:
   Vihtijärven VPK:n Land-Rover ZKL-1 Kuva kesäjuhlilta 21.7.2007:
   VIS31 Mercedes Benz Kuva kesäjuhlilta 21.7.2007:
   Pihamaa illan hämärtyessä
Vihdin Uutiset 26.7.2007
 
La 14.7. Vihdin palokuntaveteraanien kesäpäivä
Luoteis-Uusimaa 18.7.2007:. Luoteis-Uusimaa 18.7.2007
Vihdin Uutiset 22.7.2007:. Vihdin Uutiset 22.7.2007

Osanottajia saapui kesäpäiville ilahduttavan runsaasti, yli 30 kappaletta Vihdin kirkonkylästä, Nummelasta ja Vihtijärveltä. Myös paikallis­lehdistä Luoteis-Uusimaa ja Vihdin Uutiset oli toimittaja saapunut paikalle.
Tulokahvien jälkeen Uudenmaan Pelastusliiton Reijo Äikäs kertoi alueen veteraani­osastojen synnystä ja antoi suunta­viivoja tulevai­suuteen. Vihtijärven VPK:n päällikkö Harri Hampori esitteli Nummituvan historiaa ja palo­asemaa kalustoineen. Leikki­mielisten kenttäpelien jälkeen veteraanit nauttivat Riitan ja Railin laittaman maukkaan lounaan. Vihtijärven VPK isäntäjoukkueena tietenkin voitti tikka­kisan murskaavasti. Kauniin kesäisen sään vallitessa veteraa­neilla riitti tarinoi­tavaa niin sisällä kuin ulkonakin. Kaikille osallistujille lämmin kiitos!
 
9.7.2007 Vihtijärveläinen-lehti
Kuva: Vihtijärvelainen 2007 -lehden kansi Vihtijärveläinen ilmestyi alkukesästä 2007 ja Nummituvan kuulumisia on lehdessä totta kai mukana.
Lue koko lehti (korjattu painos, PDF).
 
23.6.2007 Juhannuskisat ja tanssit
Uhkan juhannuskisojen 23.6.2007 ilmoitus Vihtijärven Uhka järjesti jälleen perinteiset Juhannuspäivän urheilukilpailut sekä tanssit illalla.
Kilpailupäivän sää oli lämmin ja aurinkoinen. Eri kokoisia ja ikäisiä urheilijoita osallistui noin sata kappaletta sekä yleisurheilun lajeihin että kenttäpeleihin.
Illan tanssiorkesterina oli tällä kertaa Mika Raittilan yhtye.

Kuva Juhannuskisoista 2007:
kuuman sarjan startti.
Kuva: Juha Ahvenharju
Lisää tekstiä ja kuvia Juhannuskisoista
Katso myös kisojen tulokset
(PDF).
 
19.5.2007 Bändi-ilta
Orkesterina Lookers sekä Dusty Beaver Band.
Tässä lehti-ilmoituksemme:
Lehti-ilmoitus bändi-illasta 19.5.2007
 
8.4.2007 Pääsiäistanssit
Orkesterina Kari Nyqvistin yhtye sekä Kultainen Harmo­nikka 2006 -kilpailun voittaja Netta Skog.
Kuvassa Kari Nyqvistin yhtye Kuvassa Netta Skog
Kari Nyqvistin yhtye Netta Skog
 
Tässä lehti-ilmoituksemme:
Lehti-ilmoitus pääsiäistansseista 8.4.2007
 
2.3. - 4.3.2007 UPL palokuntanuorten Talvileiri 2007
Kuva Talvileiri 2007 majoituksesta Nummituvalla Uudenmaan Pelastus­liitto järjesti palokunta­nuorten talvi­leirin viikon­loppuna 2.-4.3.2007 Vihti­järven Nummi­tuvalla. Talvileiri on perin­teeksi muodos­tunut palokunta­tapahtuma, joka on kerännyt suuren määrän osanot­tajia vuosittain. Leiri on tarkoi­tettu kaikille Uudella­maalla toimivien palo­kuntien nuoriso- ja nais­osas­toille. Leirin tarkoi­tuksena on viettää mukavaa viikon­loppu­leiriä talvi­olosuh­teissa, tavata tuttuja ja naut­tia raik­kaasta ulkoilmasta.
Lue kuvitettu juttu leirin tapahtumista.

Sivu päivitetty: 24.3.2008