Nummitupa Vihtijärven VPK
 
PERINTEISET JUHANNUSKISAT VIHTIJÄRVELLÄ
 
Suurta urheilujuhlan tuntua oli ilmassa, kun Vihtijärven paikal­lisen urheilu­seuran Uhka:n järjes­tämät perin­teikkäät kenttä­urheilun juhannus­kisat järjes­tettiin jälleen 23.6.2007 Nummi­tuvan kentällä. Upeassa aurin­koisessa säässä kisattiin mm. juoksussa, kolmi­ottelussa, ilma­kivääri­ammunnassa, pussin-, tikan- sekä saappaan­heitossa. Arviolta n. 400 henkeä, niin omalta kylältä, kuin vähän kauempaakin oli ilmaan­tunut paikalle kisaamaan ja kannus­tamaan. Osallistujia juoksu­lajeihin ja kolmi­otteluun oli ilmoit­tautunut 100 henkeä. Varsinkin lasten ja nuorten sarjat saivat runsaan osanoton. Illalla ohjelma jatkui juhannus­tansseilla, jossa musisoi Mika Raittilan yhtye.

Kisat iltatansseineen ovat varsinainen Vihti­järven kylän ja sen asukkaiden voiman­näyttö, sillä koko tapahtuma järjes­tetään talkoovoimin. Toimitsijoita, kanttiinin­pitäjiä, mitta­miehiä ja muuta henkilö­kuntaa juhannus­juhlilla on joka vuosi useampi kymmenen henkilöä. Vihtijärven juhannus­kisat on koko perheen tapahtuma, ja varsinkin perheen nuorimmat on otettu hyvin huomioon. Juoksu­lajeissa on useita sarjoja eri ikäisille ja kaikki pienemmät osal­listujat palkitaan urheilu­suorituksista. Tärkeintä on osal­listuminen, ei välttämättä voitto.

Vihtijärven Uhka on perustettu jo vuonna 1933 ja ensimmäiset juhannus­kisat järjes­tettiin vuonna 1934. Kisat on sen jälkeen järjes­tetty joka vuosi juhannus­päivänä lukuun ottamatta sotavuosia. Ensi vuonna Vihtijärven Uhka täyttää 75-vuotta ja paikalle odotetaan entistä enemmän osanottajia.
Lähtöviivalla sarjan tytöt ja pojat 2-3 vuotta, 
Melissa Sundström, Jade Aaltonen ja Rasmus Airaksinen, 
odottamassa lähtökäskyä 30 m pikapyrähdykselle.
Lähtöviivalla sarjan tytöt ja pojat 2-3 vuotta, Melissa Sundström, Jade Aaltonen ja Rasmus Airaksinen, odottamassa lähtökäskyä 30 m pikapyrähdykselle.

 
Tyttöjen 8-9 -vuotta sarjan kilpailijat 
Sanna Nurmi, Milja Rantala ja Nea Mattila 60 m koitoksella.
Tyttöjen 8-9 -vuotta sarjan kilpailijat Sanna Nurmi, Milja Rantala ja Nea Mattila 60 m koitoksella.

 
Kolmiottelun kuulantyöntöpaikalla 
vuorossa Mika Tallgren.
Kolmiottelun kuulantyöntöpaikalla vuorossa Mika Tallgren.

 
Ilmakivääriammuntapaikalla ampumassa Esa Tammio.
Kuvassa etualalla Janne Silvasti, joka tuli nuorten ilmakiväärisarjassa toiseksi.
Ilmakivääriammuntapaikalla ampumassa Esa Tammio. Kuvassa etualalla Janne Silvasti, joka tuli nuorten ilmakiväärisarjassa toiseksi.

 
Mallinäyte naisten saappaanheitosta.
Mallinäyte naisten saappaanheitosta.

 
6-7 -vuotiaiden poikien 60m juoksun kolme parasta Tomi Hämäläinen, Jonne Närhi ja Niklas Ritalahti tuulettavat palkintopallilla.
6-7 -vuotiaiden poikien 60m juoksun kolme parasta Tomi Hämäläinen, Jonne Närhi ja Niklas Ritalahti tuulettavat palkintopallilla.

 

Teksti: Sari Ahvenharju
Kuvat: Juha Ahvenharju

Sivu päivitetty: 26.6.2007